Çiçekler hakkında aradığın tüm bilgiler

Yasemin Çiçeği Bakımı

Yasemin çiçeği doğru ortam sıcaklığında daha sıhhatli olarak yetişir. Yasemin çiçeklerinin büyüdüğü bölgeler ise balkonlarda, teraslarda, bahçelerde, evlerde ve ofislerde kolaylıkla yetiştirilebilir. Yasemin çiçeklerinin özelliklerinden kaynaklı çiçeklere verilen su miktarı önemlidir. Suyu seven yasemin çiçeklerinin senenin rastgele bir zamanında sulanması gerekir.

Yasemin Çiçeği Çeşitleri

Oleaceae familyasının bir üyesi olan yasemin bitkisi çok eski bir çalı türüdür. Yasemin çiçekleri, sarmaşık aynısı dokuları sebebiyle genelde iç ve dış dekorasyonda kullanılır. İşte bugün odayı eşi aynısı olmayan aromasıyla süsleyen birtakım yasemin çiçekleri;

  •  Arap Yasemin Çiçeği
  •  Mavi Yasemin Çiçeği
  •  Sarı Yasemin Çiçeği
  •  Yıldız Yasemin Çiçeği
  •  Mor Yasemin Çiçeği
  •  Beyaz Yasemin Çiçeği
  •  Friya Yasemin Çiçeği
  •  Kıbrıs Yasemin Çiçeği
  •  Katmanlı Yasemin Çiçeği
  •  Kurutulmuş Yasemin Çiçeği
  •  Pembe Yasemin Çiçeği

Farklı renklerde mekana ahenk elde eden çiçeklerden bir tanesi de büyüleyici kokusuyla evlerde ve ofislerde tanınmış olan yasemin çiçeğidir.

Arap Yasemin Çiçeği

Buna Jasminum Sambac denir. Tüm sene süresince yaprak vermeyen bir çalıdır. Sambac yasemin parfümlerde, çaylarda, aromatik uçucu yağlarda ve birtakım tıbbi bileşenlerde kullanılır. Koyu yeşil yapraklı sambac yasemini ufak beyaz çiçeklerden oluşur.

Yasemin Çiçeği

Bu tür, ismini hem iç hem de dış mekanlarda sıcak bir atmosfer yaratmak için en makul olan masmavi çiçeklerinden alır. Mavi yasemin çiçekleri kokusuzdur. Mavi yasemin çiçeklerinin bakımı çok kolaydır.

Sarı Yasemin Çiçeği

Jasminum humile olarak malum bu yasemin çiçeği, mart ve nisan aylarında sarıçiçek açan türdür. Hardy sarı yasemin çiçekleri yaprak döken bir yapıya sahiptir.

İlginizi Çekebilir;  Ficus Ginseng Bonsai Bakımı ve özellikleri

Yasemin Çiçekleri Nasıl Yetiştirilir?

Yasemin çiçeklerinin bakımı ve yetiştirilmesi hakkında sorularınızın cevabı, bunların ilk önce iyi aydınlatılmış alanlarda bulunmasıdır. İlk koşul, gün ışığı ve havadar bir yer seçmektir. Kış aylarında günde minimum 4 saat fer alan bir alana yerleştirilmelidir.

Çiçek yetiştirirken sulama da önemlidir. Yaz aylarında haftada minimum iki kez sulanmalıdır. Kışın haftada bir kez sulamak yeterlidir. Sulama işleminde en mühim etken suyun toprağa ulaşmasıdır. Bu nedenle çiçek yukarıdan sulanmalıdır. Güneş ışığı da yasemin çiçeklerinin büyümesinde mühim bir faktördür.

Çiçekler güneşe bakma eğilimindedir. Bu nedenle doğru koşullar altında çiçeğin her tarafının aynı oranda güneş alması gerekir. Işık ve güneş çiçeğin büyümesinde ana faktörlerden biridir. Gölgeli ortamlarda yetişen yasemin çiçeklerinin yapraklarında kararma ve solma görülür.

Yasemin Çiçeklerinin Toprakları Nasıl Olmalıdır?

Yasemin çiçekleri toprak konusu ile alakalı pek seçici değildir fakat nemli toprağı tercih ederler. Kışın toprağı azaltmakta yarar var, bu yüzden çiçekler daha bereketli olacak. Nemli toprağı yeğleyen yasemin çiçekleri 15 günde bir sulanmalıdır. Özellikle yazları daha sık sulamakta yarar var. Yasemin çiçeği toprağındaki vitaminleri kullanarak toprak vitamin ve mineraller açısından zenginleşir.

Yasemin Çiçekleri Ne Zaman Açar?

Yasemin çiçekleri Haziran’dan Eylül’e kadar açar. Çiçeklenmenin oluşabilmesi için makul etraf koşullarının sağlanması gerekir. Bunun ilk şartı gün ışığı ve havadar bir mekandır. Çevre, sulama ve toprak koşullarının makul olduğu Haziran-Eylül ayları içinde çiçek açar. Çiçeklerin devamlı çiçek açabilmesi için kış aylarında bile çiçeklerin ortam sıcaklığının 10 aşama ve üstünde olması gerekir.

Yasemin Çiçeklerinin Faydaları Nelerdir?

Yasemin çiçeklerinin bir çok yararı olduğu bilinmektedir. Kendine has kokusu ve hususi yapısı sebebiyle bir çok bölgede kullanılmaktadır. Parfüm yapımında, aromaterapi hasım yapımında, farmasötik hammaddelerde ve öteki alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Yasemin çiçeklerinin kokusu sinirleri yatıştırır ve zihni rahatlatır.

İlginizi Çekebilir;  altınfıçı kaktüsü ( Echinocactus grusonii )

Bu bakımdan yağ olarak ya da çay olarak içilebilir.Bitki çayı olarak içilebilen yasemin çayının faydaları; sinirleri yatıştırması, romatizma ağrılarını azaltması ve ateş düşürmesi başlıca yararları arasındadır. Bunun haricinde sıcak su ile demlenen yasemin çayının göğüsleri yumuşatma ve kan damarlarını açma özellikleri de vardır.

Yasemin çiçeklerinin cilde yararları içinde yüz ağrılarının giderilmesi ve cilt toniği olarak kullanılması yer alır. Gözenekleri sıkılaştırma, koyu halkaları giderme, kullanım güneş koruyucu olarak ve cildi besler.

Yasemin Çiçekleri Nasıl Yetiştirilir?

Yasemin çiçeklerinin yetiştirilmesi iki şekilde olur. Çelik yapımı, öteki daldırmalı imalat sürecidir. Yasemin sambac iyi mi çoğaltılır sorusunun yanıtı aynıdır. Yasemin çiçeklerinin çoğaltılmasında bu iki teknik kullanılabilir. Çelik üretim süreci sonbaharın ortasında yapılmalıdır. 15-20 santimetre uzunluğunda çubuklar kullanın.

Çeliklerle çoğaltma Mart ayına kadar tamamlanmalıdır, fakat çoğaltma için İdeal vakit sonbahardır. Çeliklerle çoğaltma steril bir ortamda yapılmalıdır. En mühim şey yerin pak olmasıdır. Bir sulama sistemi oluşturmak da faydalıdır. Tamamen aydınlatılmamış ve rüzgara maruz kalmayan bir alan idealdir.

Yasemin çiçeği ıslatma tekniği ile çoğaltma işleminde köklenme payı olabildiğince yüksektir. Bu yöntem, kesimlerden çoğaltmaya göre daha net sonuçlar verir. Yasemin çiçeği üretimi daldırma tekniği gerektiriyorsa kökleri güçlü olan yasemin bitkileri kullanılmalıdır. Bu tekniğin neredeyse her vakit kullanması kolaydır.

Uygunsuz aylar; Haziran, Temmuz, Ekim, Kasım’dır. Islatma prosedürü esnasında kaygan toprak gereklidir. Yumruların yaprakları kesilerek tam olgunlaşmamış sürgünler oluşturulur. Lütfen toprağa 5 cm’den fazla gömün. Bu aşamadan sonrasında iki ay içinde köklenme prosedürü gerçekleşecektir.

Yasemin Çiçeği Hastalıkları Nelerdir?

Diğer nebat ve çiçek türleri gibi yasemin çiçekleri de hastalığa karşı hassastır. Yapraklarda mantar, sinek ve solucan gibi böcekler bulunabilir. Pamuk hastalığı da yasemin çiçeklerinde bulunan bir hastalıktır. Bu gibi durumlarda patolojiye göre toprağa ve çiçeklere ilaçlama yapılması gerekir. Yasemin çiçeklerini bu tür hastalıklardan güvenliğini sağlamak önemlidir.

İlginizi Çekebilir;  Yıldız Çiçeği Bakımı

Yasemin Çiçekleri Nasıl Sulanır?

Tüm saksı çiçeklerinde olduğu gibi, yasemin çiçeklerini sularken en mühim husus sulama sıklığıdır – haftada bir sulama kafi olmalıdır. Mümkünse her hafta aynı gün ona su verin, sevinçli olacaktır. Sulama esnasında fazla suyun köklerden akmasına izin verin. Köklerde biriken su, bitkilerin büyümesini etkiler.

Büyümeyi hızlandırmak için ilkbahar ve yazları çiçekleri gıda takviyeleri ile besleyin. Takviyeden sonrasında sulama, gıda maddelerini köklere dağıtır ve kök gelişimine katkıda bulunur.

Yoruma kapalı.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş